Én a körtét nem reszelni szoktam, mint az almát, hanem nagyobb cikkekbe gyalulni. Szerintem finomabb, mint az almás pite :)
Hozzávalók/ 5 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 ek disznózsír
1 csomag sütőpor
1 db tojás
5 ek tejföl
1 csipet só

A töltelékhez
1.5 közepes db körte
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek zsemlemorzsa

A lekenéshez
1 db tojás

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kettévesszük.
Lisztezett deszkán tészta egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meghámozott, legyalult, cukorral és vaníliás cukorral összekevert körtét.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a körtére.
A tetejét lekenjük 1 db felvert tojással, és megsütjük.