Ezzel az egyszerűen elkészíthető egytálétellel garantált a siker, hiszen a krémsajt isteni puhává varázsolja a csirkemellet, míg a spenót és a póréhagyma nagyszerű ízt ad neki.
Hozzávalók / 6 adag

2 ek vaj
2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
30 dkg light krémsajt
1 db póréhagyma
2 dl alaplé
75 g parmezán sajt
150 g bébi spenót

Elkészítés

A fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk.
Egy hőálló serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és kicsit megpirítjuk. Amikor már teljesen kifehéredett a hús, rádobjuk a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a krémsajtot és a póréhagymát, majd az egészet összekeverjük. Amint teljesen elolvadt a krémsajt, hozzáöntjük az alaplevet, és belereszeljük a parmezán kétharmadát.
Hagyjuk kicsit bugyogni, majd hozzákeverjük a bébispenótot, és addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Alaposan megkeverjük, majd a tűzről lehúzva a tetejét feldíszítjük a félrerakott póréhagyma-karikákkal, és ráreszeljük a maradék parmezánt.
200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, hogy a teteje megpiruljon egy kicsit. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.