Hát nem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, legmacera-mentesebb  édesség, amit valaha készítettem, de esküszöm, megéri a fáradságot, hiszen: nagyon jól néz ki, borzasztóan finom és a legjobb, hogy még én is ehetek belőle, egyetemben azokkal, akik hozzám hasonlóan kínosan ügyelnek a kalória bevitelre… a szénhidrátról már nem is beszélve. 
Hozzávalók / 12 adag

Torta alap
30 g darált kesudió
80 g fehérjepor (vaníliás vagy csokis)
80 g kókuszliszt
30 g zsírszegény cukrozatlan kakaópor
50 g erythritol
110 g avokádó
0.25 teáskanál só
1 db kikapart vanília
1 db tojás
2 evőkanál víz

Karamell réteg
300 g erythritol
4 ek méz
1 ek konjac liszt
0.25 kávéskanál só

Csoki bevonat
120 g diabetikus csokoládé
150 ml 10%-os főzőtejszín


Elkészítés

Torta alap
Mérjük ki a Hozzávalókat, az avokádót pedig pürésítsük kézi mixerrel, mert ezt fogjuk a vaj helyett használni.
Keverjük össze egy nagyobb tálban a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a lepürésített avokádót, és üssük bele a tojást.
Végül kaparjuk bele a vaníliát, és villával vagy kézzel jól gyúrjuk össze, hogy egynemű masszát kapjunk.
Ezután tegyük be a hűtőbe 10-15 percre pihenni a tésztát.
Karamell réteg
Amíg a tészta a hűtőben pihen, csináljuk meg a karamellszószt. Ehhez öntsünk egy edénybe az eritritet, adjuk hozzá a mézet, és kezdjük el melegíteni közepes lángon. Mivel az eritrit nem cukor, ezért nem karamellizálódna a méz nélkül. Kevergessük folyamatosan, hogy le ne égjen.
Amikor már barnás színe van a folyadéknak, vegyük le a tűzről, és lassan öntsük hozzá a tejszínt, de óvatosan csak, mert ha hirtelen öntjük bele az egészet, kifut. Alacsony fokozaton még egy picit forraljuk, majd vegyük le a tűzről.
A konjaklisztet folyamatos kevergetés közben engedjük fel kevés vízzel, hogy kicsit sűrűbb, de még folyékony oldatot kapjunk, majd ehhez kanalazzunk apránként a forró szirupból körülbelül 2 dl-t, folyamatos kevergetés közben. Ez azért kell, hogy ne csomósodjon össze a konjakliszt. Eztán lassan öntsük a lábosban lévő sziruphoz a konjaklisztes folyadékot, de közben ezt is folyton kevergessük. Ha szép homogén szirupot kapunk, rakjuk félre hűlni egy negyed órára. Ha véletlen csomós lett, nyugodtan turmixoljuk össze kézi mixerrel.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Eztán szurkáljuk meg villával, majd vágjunk a sütőpapírból egy akkora darabot, amekkora a torta alapja, és szórjunk rá lencsét, hogy az súlyként lenyomja a tésztát. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben.
Rakjuk a sütőbe 10-15 percre 180 fokon. Majd szórjuk ki belőle a lencsét, és rakjuk vissza a sütőbe a tésztát még 10-15 percre. Ha megsült a tészta, vegyük ki, és kicsit rakjuk félre kihűlni.
Ha kihűlt, öntsük rá a már szintén kihűlt karamellszószt, és rakjuk be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára, hogy kellőképp megkössön a szósz, és másnap rá tudjuk önteni a csokoládé bevonatot.
Csoki bevonat
A tejszínt melegítsük fel közepes lángon, majd kockákra törve rakjuk bele a csokoládét. Folyamatos kevergetés közben olvasszuk fel teljesen a csokimázat, majd óvatosan öntsük a tortára.
Eztán pihentessük ismét a hűtőben, míg a csokoládé is megköt a torta tetején.