Egy nagyon egyszerű mákosra vágytunk. Ez lett belőle.
Hozzávalók/ 4 adag

A tésztához
25 dkg cukor
15 dkg sertészsír
2 db tojás
1 citromból nyert citromhéj ( reszelt )
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt (finom)
1 csomag sütőpor
3 ek tej

A töltelékhez
12 dkg mák (darált)
12 dkg porcukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
2 db tojás
2 ek zsemlemorzsa

A tetejére
1 db tojás (felvert)


Elkészítés

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágyan nyútjható tésztát kapjunk. 
A tészta egyik felét nyújtsuk kisujjnyi vastagra, fektessük egy kivajazott tepsibe. 
Szórjuk rá a tölteléket.
Ehhez a darált mákot porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással és a morzsával keverjük el.
Borítsuk be a másik tésztalappal.
Kenjük meg felvert tojással, villával szúrkáljuk meg.
Előmelegített sütőbe süssük meg.
Négyzetes darabokra vágva, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.