Nagyon gyors és egyszerű diabetikus torta, akár félóra alatt össze lehet dobni. 
Hozzávalók / 10 adag

Piskóta
2 db tojás
40 g xilit (2 evőkanál)
8 g cukrozatlan kakaópor (20-22% holland)
1 g szódabikarbóna
1 g étkezési keményítő
30 g tönkölybúza liszt
1 csipet só

Túrókrém
50 dkg sovány túró (light 10%-os)
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
1 kávéskanál vanília kivonat
10 dkg xilit
2 ek limoncello (opcionális)

Málnazselé
25 dkg málna (fagyasztott is lehet)
40 g xilit
7 g zselésítő befőzőszer (4:1 vagy 3:1)


Elkészítés

Piskóta
Készítünk egy 2 tojásos piskótát az alábbiak szerint: Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
Kimérjük a xilitet, felírjuk a súlyát (nekem 2 ek =40 gr). Elkezdjük kimérni a lisztkeveréket: 1 ek kakaót, majd hozzáteszünk az 1-1 gr keményítőt, szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy a végeredmény a xilit súlyával megegyező legyen - itt 30 gr).
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval felverjük, majd elkezdjük óvatosan, kanalanként a xilitet hozzákeverni. Addig verjük, amíg kifényesedik, majd lassabb fokozaton hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, végül óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztkeveréket.
A kibélelt formába öntjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Ha kész, kihűtjük, alulról a sütőpapírt lehúzzuk, és visszatesszük a formába (fejjel lefelé, hogy a sima alja legyen fönn).
Túrókrém
Amíg a piskóta készül és hűl, elkészítjük a túrókrémet: A túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citrom héjával, a kifacsart levével, a limoncello likőrrel és a xilittel.
A habtejszínt gépi habverővel először 2 percig csak önmagában, majd a zselatin fix-et is beletéve a kívánt állag eléréséig verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára, majd hűtőbe tesszük.
Málnazselé
A zselésítőn leírtak szerint készítjük el: A málnát kiolvasztjuk, vagy fagyosan elkezdjük melegíteni. Mikor már kiolvadt, de még nem meleg, belekeverjük a zselésítőt, majd amikor felrottyant, ízlés szerint édesítjük xilittel. 5 percet követően levesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük, és óvatosan rásimítjuk a túrókrém tetejére.
Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyasztható.