Nagyon szeretem a McCafeban kapható sajttortát, azonban nagyon sokallom az árát. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálom itthon, hátha sikerül nekem is, ötöd áron, ugyanolyan finomat készíteni.
Hozzávalók / 4 adag

Krém
25 dkg krémsajt (natúr)
10 dkg tejföl (20 vagy 25%-os)
10 dkg porcukor
2 db tojás
1 db tojássárgája
1 ek citromlé
1 teáskanál citromhéj (reszelt)
2 g étkezési keményítő (1.5 kávéskanál, ha nincsen otthon keményítőnk, ugyanennyi liszt)
Tészta
10 dkg zabkeksz
4 dkg vaj

Elkészítés

Zabkekszet aprítóban ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat, és a kapott masszát egy eldobható alumínium sütőforma aljába szép egyenletesen lenyomkodjuk. Eldobható alumínium sütőformát bármelyik nagyobb üzletben könnyen be lehet szerezni. Én azért szeretem ezt használni, mert később, amikor a tortámat vízfürdőben megsütöm, nem kell a kapcsos tortaforma bebugyolálásával külön foglalkoznom. Ha valakinek kapcsos tortaformája van, sebaj, miután a zabkekszet belenyomogatta az edény aljába, kívülről szépen alufóliával bugyolálja be a tortaformát, hogy később a vízfürdőben sülve ne menjen bele a víz.
A krémsajtot a porcukorral, tejföllel, tojásokkal, citromlével, citromhéjjal és keményítővel (ha nincs otthon keményítőnk, liszttel) jól összekeverjük, és a masszánkat ráöntjük a zabkekszes alapra.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy magasabb falú tepsibe helyezzük a tortaformát, és körbeöntjük annyi vízzel, hogy kb. a tortaforma 3/4-éig érjen.
Mikor betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra, és 45 percig sütjük.
Sütőből kivéve egy napot a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.