Az olaszok és a Férjem kedvenc citromtortája. :)
Hozzávalók / 6 adag

Tészta
185 g finomliszt
185 g vaj (jéghideg)
90 g porcukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet só

Krém
3 db tojás
1.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
185 g cukor
0.5 teáskanál sütőpor
32 g finomliszt
1 csipet só

Habcsók
4 db tojásfehérje
50 ml víz
20 dkg porcukor


Elkészítés

A tésztához valókat a lisztet, reszelt hideg vajat, cukrot, sót, reszelt citromhéjat gyorsan összegyúrjuk. Egy 25 cm-es csatos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy csinálunk neki egy kb. 4 cm-es peremet, majd sütjük 20 percig 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet.
A krémhez a tojásokat, citromlevet, citromhéjat, sót, cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport jól összekeverjük. Ráöntjük a megsült tésztára, és újabb 20 percig sütjük közepes lángon.
A habcsókhoz a vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd lassan hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjéhez, és tovább verjük, amíg kemény fényes habot nem kapunk. Kis habcsókkúpokat helyezünk a készre sütött tortára, és visszatoljuk a sütőbe.
A sütőt grill fokozatra állítjuk, és 160 fokon 10-15 perc alatt rászárítjuk a habcsókot.
Szeletelés előtt érdemes legalább 1 órát hűtőben tárolni.