Az ördögtorta egy réges-régi amerikai sütemény. Állítólag Délről ered, de mindenütt sütik, kis különbségekkel. Pokolian csokis, csak csokiimádóknak ajánlott. 
Hozzávalók / 4 adag

A tortalapokhoz
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl víz
25 dkg cukor
12.5 dkg vaj
2 db nagyobb tojás (szobahőmérsékletű)
1 csomag vaníliás cukor (vagy 2 tk vanília kivonat)
22.5 dkg finomliszt
0.5 tk szódabikarbóna
0.5 tk sütőpor
0.5 teáskanál só

A ganache-hoz
4 dl habtejszín
40 dkg étcsokoládé


Elkészítés

A vizet felforraljuk, és belekeverjük a kakaóport és 10 dkg cukrot. Homogénre keverjük, majd hagyjuk hűlni.
A vajat habosra kavarjuk 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, és azokkal is tovább verjük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk.
2 db tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és fele-fele arányban elosztjuk bennük a masszát.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A formákban hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A ganache-hoz a tejszínt felhevítjük, majd a tűzről levéve a kis darabokra tördelt csokit beleszórjuk, és addig keverjük, amíg az mind felolvad. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem híg, rákenjük az egyik lapra, befedjük a másik lappal, majd azt is bevonjuk ezzel a mázzal.
Hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.