Ha szereted ezt az isteni kekszet, akkor képzelj el egy egész tortát, hasonló ízben! Oreo fanoknak muszáj kipróbálni! :)
Hozzávalók / 8 adag
Tortalapok
4 db tojás
8 ek cukrozatlan kakaópor (holland kakaó)
8 ek cukor
3 ek napraforgó olaj
0.5 csomag sütőpor
Krém
40 dkg mascarpone
27 dkg porcukor
3 dl habtejszín
375 g görög joghurt (sztracsatellás)
20 g zselatin
24 db oreo keksz
Díszítés
7 db oreo keksz
2 dl habtejszín
Elkészítés
Tortalapok
Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat is.
Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Krém
Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is.
Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez.
A maradék 3 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben, és szintén a krémhez adagoljuk. Végül belekeverjük az összetört oreo kekszünket is. (Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is!)
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük. Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Majd egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk.
Díszítés
A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején, nekem 14 darab lett. Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén.
Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára, és mindegyik habrózsát 1-1 fél oreo keksszel díszítjük.

0 Megjegyzések