Ez egy nagyon finom pitetészta alaprecept, ami bármilyen töltelékkel elkészíthető. A siker garantált! Nemrég fedeztem fel egy 1920-as évekbeli, családi receptkönyvben.
Hozzávalók/ 6 adag

25 dkg finomliszt (átszitálva)
25 dkg vaj (hideg)
1 ek porcukor
1 csipet só
1 ek fehérbor (savanykás bor, vagy 1 ek 10 % ecet)
20 ml habtejszín (2 evőkanál)
2 db tojássárgája

Elkészítés

A lisztet "összedörzsöljük" a hideg vajjal. Hozzátesszük a cukrot, a sót, a tejszínt, a bort és a tojások sárgáját.
Lisztezett deszkán gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk.
Két cipóra osztjuk, és fóliával letakarva, hűtőben legalább 3 órát pihentetjük.
Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.