Nagyon finom pehelykönnyű csigák, aminek lehetetlenség ellenállni, biztos a siker!
Hozzávalók / 4 adag

Tészta
45 dkg finomliszt
2 dl tej (langyos)
6 dkg margarin
5 dkg élesztő
1 db tojás
7 dkg porcukor
1 csipet só
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 db tojás (kenéshez)

Töltelék
25 dkg tehéntúró
1 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
5 dkg áfonya (vörös)

Elkészítés

Tészta
1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Én a kenyérsütő gépemmel végeztem ezt a műveletet.
Ezután letakarva 1 órán át pihenni, kelni hagyjuk.
Töltelékhez simára keverjük a pudingot, cukrot egy kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a megmosott áfonyát és a túrót, hűlni hagyjuk.
A megkelt tésztánkat kb. fél cm vastagságúra nyújtsuk ki, rákenjük a teljesen kihűlt tölteléket, és feltekerjük.
Ezután kb. 2 cm vastagságúra vágjuk fel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, felvert tojással lekenjük. Kissé távolabb rakjuk egymástól, mivel a sütés alatt megnőnek.
Sütés: 190-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt. Ez sütő függő! Ebből a mennyiségből kb. 20-22 db lesz.