Nagyon szeretjük a túrós édességeket, ez pedig finom, hamar elkészíthető, könnyű desszert... az egyik kedvencünk. :)
Hozzávalók / 4 adag
Kekszes alap
25 dkg kekszmorzsa
1 ek vaj
5 evőkanál narancslé
1 csapott ek porcukor
Túrókrém
1 tasak vaníliás pudingpor
4 csapott ek cukor
4 dl tej (A tasakon szereplő fél liter helyett én ennyi tejjel főztem a pudingot.)
40 dkg tehéntúró
1 ek joghurt
Elkészítés
Kekszes alap
A kekszmorzsát keverjük össze a vajjal, porcukorral és a narancslével.
Mikor összeállt, tegyük a kapcsos tortaforma aljába, és jól nyomkodjuk le.
Túrókrém
A pudingport és a cukrot keverjük el a tejjel, és főzzük meg a pudingot, majd tegyük félre hűlni.
A joghurtot keverjük össze a túróval. Az egészet keverjük a már kihűlt pudinghoz.
A pudingos túrókrémet halmozzuk a kekszes alap tetejére, és 1-2 órára tegyük hűtőbe. Ha kihűlt, szeletelhető. :)

0 Megjegyzések