Gyorsan elkészíthető, mégsem mindennapi fogás. Az állandó ide-oda szaladgálás mellett csak bekukkantottam a mélyhűtőbe, és ezt találtam a leggyorsabbnak. 
Hozzávalók / 3 adag

Halhoz:
20 dkg sprotni (nyers)
1 db tojás
1 dl sör
2 púpozott ek tönkölybúza liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.25 lime-ból nyert limelé
1 kk szódabikarbóna

Szósz:
1 dl görög joghurt
2 ek majonéz
1 kávéskanál wasabi konzerv


Elkészítés

Halhoz:
A mélyhűtött halakat meglocsoljuk limelével, sózzuk, borsozzuk. Míg összeállítjuk a tésztát, addig felengednek, átjárják a fűszerek.
A sörtészta hozzávalóit összekeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Kevés olajat forrósítunk (kisebb edényben praktikusabb, spórolósabb). Ha forró, a halakat a sörtésztába mártjuk, és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt megsütjük. Konyhai törlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Szósz:
A joghurtot, majonézt, wasabi krémet összekeverjük (mindenki vérmérséklete szerint), kis tálkákban adagoljuk a hal mellé.