Ehhez egy nagyon hasonló pitét már készítettem, akkor málnás kivitelben. Mivel annak még nincs itt a szezonja, így az idei Restaurant Day-re kicsit átvariálva sütöttem meg, és így talán még finomabb is.
Hozzávalók/ 8 adag

A tésztához
220 g finomliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
65 g porcukor
150 g hideg vaj
1 db tojássárgája
25 ml habtejszín

A töltelékhez
6 ek mogyoróvaj
500 ml habtejszín
300 g étcsokoládé
0.5 db tonkabab
2 db tojás

A tetejére
10 dkg szeletelt földimogyoró


Elkészítés

A tésztához
A lisztet, a kakaót, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és az egészet alaposan elmorzsoljuk.
Az egynegyed deci tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne, majd a tésztához adjuk, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
Mehet fóliába, majd a hűtőbe legalább 45 percre.
A hideg tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kivajazott/kikakaóporozott piteformába tesszük, és villával megszurkáljuk.
175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük, amíg a tészta felülete meg nem szilárdul, majd kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.
A töltelékhez
Az elősütött, langyos pitetésztába kenjük a mogyoróvajat.
A tejszínhez hozzáreszeljük a tonkababot, és melegíteni kezdjük, majdnem forrásponting, de még azelőtt elzárjuk. A forró tejszínt ráöntjük az összetört étcsokira, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
Ekkor kézi habverőt ragadunk, és folyamatos, gyors keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
A csokis masszát a mogyoróvajas pitére tesszük.
A tetejére
A pite tetejét megszórjuk a szeletelt földimogyoróval, és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg a tetején a mogyoró meg nem pirul.