Most a szilva van porondon a konyhámban, nagyon szeretem nyersen is, és különböző süteményekben egyaránt. Természetesen az egészség és az alakmegőrzés továbbra is fontos, így most ez a süti szénhidrátcsökkentett liszttel készült és nyírfacukorral, és így elkészítve továbbgazdagítja a büntetlen finomságok táborát. :)
Hozzávalók / 12 adag
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
4 db tojás
1 csipet só
10 ek xilit
0.5 csomag sütőpor
0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
3 ek tejföl
0.5 dl tej
60 dkg szilva
1 kk fahéj
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
A tojások sárgáit 7 ek nyírfacukorral, lágy vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd az egészet hozzáforgatjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjéhez.
Ehhez hozzáadjuk kis adagokban a sütőporral elkevert lisztet, közben ahogy a tészta igényli, adunk még hozzá tejfölt és tejet, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjunk.
A megmosott, kimagozott, negyedelt szilvát 3 ek nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, rárakosgatjuk a szilvát, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
Sütőben készre sütjük.

0 Megjegyzések