Nagyon szeretjük a krumplit, ezért kerestem egy új köretet. Ezt a receptet James Martin mutatta be, akinek nagyon kedvelem a receptjeit.
Hozzávalók/ 4 adag

1 kg burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma (nagyobb)
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg angolszalonna (felkockázott)
20 dkg sajt (reszelt)


Elkészítés

A burgonyát félig megfőzzük héjában sós vízben, aztán lehűtjük, megpucoljuk, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk rajta a felszeletelt vöröshagymát és a felkockázott angol szalonnát.
Egy tűzálló tál belső falát megkenjük fokhagymával, vajjal. Rétegekben beletesszük a szeletelt burgonyát, megborsozzuk, meghintjük szalonnás hagymával, kevés sajttal. Így folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
Végül a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, a tálat lefedve 1/2-3/4 órára 180 fokos sütőbe tesszük, majd levesszük a tetőt, és további 1/4 órát sütjük, míg a teteje meg nem pirul.