Ez a sütemény jó pár kilómétert utazott, mivel másik városban élő gyerekeimhez vittem, amikor
látogatóba mentem hozzájuk.
Jól bírta az utazást, finom maradt.
Hozzávalók/ 8 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
34 dkg margarin
3 dkg friss élesztő
0.7 dl tej
3 ek cukor (kristály)
2 db tojás
1 csipet só
1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)

A töltelékhez
60 dkg tehéntúró (félzsíros )
22 dkg porcukor
3 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
5 dkg vaj
6 dkg mazsola

A tészta kenéséhez
1 db tojás

Elkészítés

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat és a cukros, élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
A túrót villával áttörjük.
A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és tepsiméretűre nyújtjuk. Az én tepsim mérete : 28x38 cm.
A tepsit kikenjük margarinnal és kibéleljük az egyik kinyújtott tésztalappal.
Rákenjük a túrótölteléket és befedjük a másik tésztalappal.
Megkenjük a kissé felvert tojással, villával megszurkáljuk.
200 C°-ra előmelegített sütőben alsó- felső  sütési módon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.