"Serviettenknödl" : azaz szalvétában főtt zsemlegombóc! Érdemes kipróbálni, nagyon finom habos, és könnyen elkészíthető. Én most vadas mellé készítettem el, nagy sikere volt. Ellentétben a nevével, alufóliába tekertem a masszát, szalvéta helyett. 
Hozzávalók/ 4 adag

6 db zsemle (szikkadt)
3 dl tej
2 db tojás (v. 3 kicsi)
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (kis)
1 ek vaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

Kockákra vágjuk a zsemléket, egy keverőtálba borítjuk, és leöntjük a tejjel. Várjuk meg, amíg felitatódik a tej, és csak szükség esetén pótoljuk. A massza ne legyen "folyós". Ca. fél órán át állni hagyjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk.
A hagymát nagyon finomra aprítjuk, és a vajban aranysárgára pároljuk. A petrezselymet apróra metéljük.
A hagymát, a petrezselymet, sót-borsot hozzáadjuk a masszához, majd beleütjük a tojásokat. Alaposan kikeverjük, szép habosra.
A főzőlábasunk átmérőjéhez mérten a masszát kivajazott alufóliába tekerjük úgy, mint a rétest. A végeken összenyomjuk a fóliát. Az így nyert hengert még egyszer fóliába tekerjük. Forrásban lévő vízbe helyezzük, és közepes lángon készre pároljuk. (Ca. 20 perc)