Édesburgonyaleves

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya (lisztes főzésű)
5 dkg vaj
3 fej újhagyma
1 darab sárgarépa
1 darab gyömbér
8,5 dl zöldségleves (leve)
1 evőkanál curry
2 evőkanál metélőhagyma (csövecskék)

Leírás

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára és 30 g olvadt vajban, hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg és mindent vágjunk apró kockákra. A maradék vajat olvasszuk fel és a kockára vágott

Hozzávalók

at süssük meg benne. Adjunk hozzá sót, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög. A burgonyalevest pürésítsük, majd tegyük előmelegített tányérokra.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog