Hozzávalók

1 evőkanál só
1 evőkanál liszt
1 doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
2 darab sárgarépa (kockára vágva)
1 tk ecet (lehet tárkonyecet)
1 evőkanál petrezselyemzöld
3 darab virsli (felkarikázva)
1 mk pirospaprika
1 csipet oregáno
1 evőkanál ételízesítő
1 kg kelkáposzta (kínai)

Leírás

Egy 3 literes lábasba apróra vágjuk a kelkáposztát, beletesszük a sárgarépát, virslit, a vöröshagymát belereszeljük. Megfűszerezzük az oregánóval , sóval, ételízesítővel, majd vízzel felengedjük, hogy jól ellepje (kb. 1,5 l víz). Forrástól számítva 1 óra hosszáig főzzük. Elkészítjük a rántást: A felmelegített olajba beletesszük a lisztet halványra pirítjuk, a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, 1 dl vizet, a piros paprikát jól belekeverjük. Bele öntjük a levesbe és bele tesszük a petrezselyem levelet is. Mikor felfő elzárjuk és ecetet teszünk bele.