Nem is gondolnád, milyen ínycsiklandó! Ha szereted a krémes sütiket, ezt ne hagyd ki! Képtelenség betelni vele, mert nagyon ízletes.

Hozzávalók

A piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál finomliszt
4 ek cukor
1 kk sütőpor
3 ek eper lekvár

A vaníliás krémhez:
6 db tojás
18 dkg cukor
5 ek finomliszt
675 ml tej
3 csg vaníliás cukor
2 ek zselatin

A csokis krémhez:
3 ek finomliszt
150 ml tej
4,5 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 tk zselatin

A csoki mázhoz:
5 ek porcukor
75 ml víz
5 ek kakaópor
10 dkg puha vaj

Elkészítés:

A piskóta készítés /23×34 cm –es tepsi/ A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük .
A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd a fentiekhez keverjük egy fakanállal.180 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Egy vékony piskótát fogunk kapni.

A vaníliás krém készítés: A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral, liszttel, fele tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzá adva felfőzzük sűrűre.

A tojás fehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük, majd a forró krémbe keverjük.

A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk, majd oldódásig felmelegítjük és a krémhez keverjük.

A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük. A krémet ráöntjük , egyenletesre simítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

A csokis krém készítés :
A lisztet, cukrot, kakaóport , tejet összekeverjük és felfőzzük. Tűzről levéve hozzá keverjük a feloldott zselatint. Kihűtjük a krémet és a vajjal habosra keverjük. A hűtőben várakozó tésztát kivesszük a hűtőből és a vaníliás krémre kenjük.

A csokimáz készítés:
A kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzá keverjük a vajat is. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csurgatjuk. Széles pengéjű késsel eloszlatjuk. Egy kicsit megrázzuk a tepsit, az asztal falához ütögetjük és így szép egyenletes lesz a bevonat rajta. Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben, utána tetszőleges méretre vágjuk fel.