Hozzávalók

1 csipet só
2 dkg liszt
2 dl tejföl
15 dkg vöröshagyma
1 csipet egész fekete bors
20 dkg gomba
1 kk pirospaprika
15 dkg szalonna
60 dkg marhahús (marhalábszár)
20 dkg kolbász (füstölt)

Leírás

A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A hagymát is rátesszük, majd az apró kockára vágott húst is. Sózzuk, borsozzuk, egy evőkanál pirospaprikával meghintjük és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha, beletesszük a felszeletelt gombát, a füstölt kolbászt, karikákra vágva és tovább főzzük, 15-20 percig. Habarást készítünk a tejfelből, lisztből és a levesbe ötjük. Az apróra vágott petrezselymet is rászórjuk és felforraljuk. 5 percig még főzzük és tálaljuk.