Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab sárgarépa
1 evőkanál dijoni mustár fehérborral
2 evőkanál zsír (vagy étolaj)
2 dl fehérbor (félédes)
1 csokor petrezselyem
20 dkg sertéshús (kockázott sertés vagy marha)
50 dkg bab (tarka)
40 dkg hús (füstölt sertés-marha)

Leírás

Előző este a babot beáztatjuk. A füstölt és füstöletlen (sertés-marha) húst, kb. 2 liter vízben megfőzzük, majd a húst kivesszük belőle. A főzővízben, feltesszük főni a beáztatott babot, a karikákra vágott sárgarépát, a vöröshagyma felével, a zúzott fokhagymával és a mustárral. Amikor a bab már puha, a levesbetét felét (sárgarépa, hagyma, bab) kivesszük, átturmixoljuk, majd visszatesszük a levesbe. Beletesszük a kockákra vágott, főtt, füstölt húst is és a borral összeforraljuk. Aki szereti, ekkor külön megfőzött csipetkével, még tartalmasabbá teheti a levest. Tálaláskor, kevés tejföllel öntsük le tetejét és petrezselyem levéllel díszítsük. A tányér szélét megszórhatjuk, őrölt piros paprikával, valamint borssal.