Hozzávalók

1 csipet só
6 gerezd fokhagyma
vöröshagyma
1 csipet egész fekete bors
1 darab sárgarépa
3 evőkanál zsír
2 darab fehérrépa
1 csipet ételízesítő
1 bögre bab (fehér étkezési)
2 evőkanál átszitált liszt

Leírás

A babot ki kell válogatni, meg kell mosni legalább 2 vízben. Egy nagyobb edénybe hideg vízben fel kell rakni főni. Itt kell hozzáadni szinte mindent: répa, gyökér, 1 kanál só, egy kanál vegeta, a kis fej vöröshagymát megpucolva, de egészben, valamint a fokhagymákat. Jegyezd meg, mennyi van benne, mert majd ki kell szedegetni külön. Ha szereted, megpakolhatod füstölt kolbásszal is, én két kisebb darabot szoktam hozzáadni,az íze kedvéért… Ezt az elegyet kell főzni nagyon sokáig. Minimum egy óra, de a bab állagával ellenőrizheted. Ha OK, ki kell szedni a fokhagymát, a zöldségeket és a vöröshagymát is. A rántás itt sem sokban különbözik a krumplifőzelékétől, de itt kicsit több lisztre van szükség. Tehát, egy kis edényben egy fakanál zsíron 3-4 fakanál lisztet megpirítasz, de úgy, hogy el ne kezdjen égni. Folyóra, barnára. Le kell venni a tűzről, és hozzá kell adni egy fakanál piros, őrölt paprikát. Ezt villámok gyorsaságával meg kell kavarni és egy előre odakészített(!!!) bögre hideg vízzel felönteni. Itt következik a csipetke. 1 tojást, fél kiskanálnyi sót, 3-4 evőkanál lisztet kell összegyúrni, majd kis, szinte 1x1 centi nagyságú darabkákra csipkedni! 5 perccel a főzés befejezése előtt szépen beleborítod a levesbe. Pár perc után kész is!