Hozzávalók

1 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma (aprítva)
2 darab vöröshagyma (aprítva)
1 szem burgonya
1 darab sárgarépa (megpucolva, karikára vágva)
2 dl tejszín
10 dkg zsír (mangalica szalonna kisütött zsírja)
1 evőkanál pirospaprika
15 dkg szalonna (füstölt húsos)
2 doboz bab (konzerv)

Leírás

A  szalonnát hosszú csíkokra vágjuk, majd a mangalicazsírban, az aprított hagymával üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát  és megkevergetjük, majd hozzáadjuk a babot, borsot és a babérlevelet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk. Zöldségeket hozzáadjuk a forró leveshez, 1-2 percig tovább forraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt rotyogtatjuk. 10-15 perc múlva megnézzük. (Akkor jó, amikor a zöldségek puhák, de nem főttek szét.) Tejszínnel dúsítjuk. Tálaljuk tejföllel, vagy kis kanál ecetet is lehet a végén beletenni.