Nagyon finom házi desszert, jó sok töltelékkel. Egy ilyen ínycsiklandó édességnek nem lehet ellenállni, ezért minden alkalomra remek választás, az ünnepi asztalon is ott a helye.

Hozzávalók

az 1 réteghez 
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek tejföl

a 2 réteghez 
5 – 6 ek házi baracklekvár
20 dkg darált dió
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja

a 3 réteghez 
3 db tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 kk sütőpor

Elkészítés:

Az 1 réteghez: A hozzávalókat összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.
A 2. réteghez: A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
A 3.réteghez : A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.(kb 30 perc) Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. A tepsi mérete 22× 34 cm