Egy igazán lágy, krémes édesség, ami mindenkit elbűvöl. Ünnepi alkalmakra is remek választás, ezzel lenyűgözheted a családot.
14 dkg finomliszt
2 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
4 db tojás
2 ek. hideg víz
1 csipet só
14 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
Krém:
2 dl habtejszín
10 dkg porcukor
25 dkg eper
10 g zselatin
2 dl natúr joghurt
A mázhoz:
1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek eperlé
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel.
A vizet hozzá adva tovább verjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük ,a tészta masszát ráöntjük,elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz. 1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
Az összeturmixolt epret, joghurtot hozzá keverjük , majd a feloldott zselatint. Hagyjuk a hűtőben dermedni. A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk.
A krémmel betöltjük., az oldalára is kenünk. A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az oldalát egy kevés reszelt csokival megszórtam.
Hűtőbe tesszük pár órára és utána szeleteljük.
10 nagy szelet lett belőle.
0 Megjegyzések