Eperhabos csokoládés szelet, ünnepi alkalmakra is remek választás!

Egy igazán lágy, krémes édesség, ami mindenkit elbűvöl. Ünnepi alkalmakra is remek választás, ezzel lenyűgözheted a családot.

Hozzávalók:

14 dkg finomliszt
2 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
4 db tojás
2 ek. hideg víz
1 csipet só
14 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor

Krém:
2 dl habtejszín
10 dkg porcukor
25 dkg eper
10 g zselatin
2 dl natúr joghurt

A mázhoz:
1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek eperlé

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel.

A vizet hozzá adva tovább verjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük ,a tészta masszát ráöntjük,elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz. 1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.

Az összeturmixolt epret, joghurtot hozzá keverjük , majd a feloldott zselatint. Hagyjuk a hűtőben dermedni. A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk.

A krémmel betöltjük., az oldalára is kenünk. A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az oldalát egy kevés reszelt csokival megszórtam.

Hűtőbe tesszük pár órára és utána szeleteljük.

10 nagy szelet lett belőle.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog