Hozzávalók

1 csipet só
2 l víz
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet kömény (egész)
1 mk egész fekete bors (egész)
1 darab sárgarépa
1 csomag petrezselyemzöld
2 darab babérlevél
1 darab zöldpaprika
1 evőkanál ételízesítő
1 szelet zellergumó
2 darab petrezselyemgyökér
1 cikk karalábé
½ mk rozmaring
1 darab fácán
½ mk zsálya
5 dkg levestészta

Leírás

A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst és 2 napig pácoljuk. A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön, puhára főzzük a húst. A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.