Hozzávalók

1 csipet só
65 g liszt
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
1 csipet egész fekete bors
2 darab sárgarépa
2 dl tejszín (sűrű)
1 darab tojás sárgája
1 csokor petrezselyem
1 marék zöldborsó
1 darab nyúl
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 csipet ételízesítő

Leírás

Tisztítsuk meg, mossuk át és daraboljuk 10 részre a nyulat. Ezután adjunk hozzá 3 liter vizet. Főzzük fel és fölözzük le a habját. Tegyük bele a megpucolt zöldségeket, a fűszercsokrot és takarékon, másfél órán át pároljuk. Közben, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ha kész, szűrjük le és a levét addig főzzük, amíg egy liter marad. Dolgozzunk hozzá másfél deci tejszínt, a vaj, valamint a liszt keverékét és 5 percig pároljuk. Végül keverjük hozzá a tojássárgáját és a maradék tejszínt. Tegyük ebbe a keverékbe a nyulat, valamint a zöldségeket, melegítsük fel és forrón tálaljuk.