Hozzávalók

1 csipet só
2 evőkanál liszt
1 darab vöröshagyma
1 darab burgonya
2 darab húsleveskocka
1 csipet egész fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csomó petrezselyemzöld
5 dkg tészta (csigatészta)
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 darab fehérrépa
1 darab zöldpaprika
1 darab zellergumó
2 darab karfiol
10 dkg bab (zöldhüvelyű)
1 csomó zellerzöld

Leírás

A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, sárga- és fehérrépát, zellergumót, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a gomba a levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, mellyel szintén egy kicsit pirítjuk. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a zöldborsót, a zöldbabot, az egészben hagyott zöldpaprikát, a zellerzöldet, felöntjük 2,5 l vízzel. Mikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a karfiolt, és a húsleveskockákat. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak beleszórjuk a levestésztát, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, végül ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük. A zöldségek ízlés és szezon szerint variálhatók.