Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
15 darab paradicsom
10 dkg uborka
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet
1 fej hagyma
12 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál zeller (levél)
1 darab zöldpaprika

Leírás

A kockákra vágott zöldségekből, félreteszünk 4 evőkanálnyit. A többi zöldséget mixerben, péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel és a zellerrel. Sóval, borssal ízesítjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. Végül, a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ettől bedagad a leves és szépen fog csillogni. A levest legalább 2 órára, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, belekeverjük a félretett zöldségkockákat és tányérokba szedve kínáljuk.