Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Görög bableves

Hozzávalók

8 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
1 dl paradicsompüré
1 darab zeller
1 bögre bab (szárazbab)

Leírás

Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára, forró vízbe. Ezután, olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott répát és a lereszelt, vagy apróra vágott zellert (kb.10 perc). Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassan forraljuk, 10 percig. Keverjük hozzá a babot és az áztató vizet, fedjük le és lassú tűzön főzzük, kb. 2 órán át. Ezután, tegyük bele az összevágott petrezselymet, sózzuk és addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. Tálalás előtt, meghintjük petrezselyemmel. Mint minden bableves, ez is másnap az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések