Hozzávalók

1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
30 dkg burgonya
2 evőkanál étolaj
1 csipet kömény (őrölt)
25 dkg sárgarépa (-és fehérrépa vegyesen)
1 kk pirospaprika (édesnemes)
1 darab zöldpaprika
40 dkg sertéshús (Kométa comb)

Leírás

A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és vékony csíkokra szeljük. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst és erős tűzön, folyamatosan kevergetve, néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy kevés sót és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében, csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát. A répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,2 liter). A köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt, mérsékelt tűzön, az egészet vajpuhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk és (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Tetejét hegyes zöldpaprika-karikákkal díszíthetjük, külön tányérkán pedig csípős cseresznyepaprikát kínálhatunk hozzá.