Hozzávalók

1 csipet só
1 pohár tejföl
1 darab burgonya
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
1 darab leveskocka
3 darab karalábé
1 csipet szerecsendió

Leírás

A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután, 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje és adok hozzá egy zöldségleves kockát. Az egészet elkezdem puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadom a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni. Miután a zöldségek megfőttek, hagyom hűlni egy kicsit, majd összeturmixolom az egészet. Újra visszateszem a tűzre, majd belekeverem a tejfölt és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítem, végül beleteszem a szerecsendiót, a borsot és a petrezselymet, ízlés szerint.