Elképesztően krémes és finom sütemény, ami minden alkalomra remek választás. A család kedvence, olyan finom, hogy egy morzsa se marad belőle.

Hozzávalók

4 tojás fehérje
12 dkg cukrot
tojások sárgája
2 ek olvasztott vajat
2 ek víz
1/2 csomag sütőport
2 ek kakaó
10 dkg liszt

Krém:
2,5 dl tejszín
5 ek sűrített tej
2 ek tejföl
1 ek vanília aroma
1 ek porzselatin
tetejére 10 dkg tej csokit olvasztunk 0,5 dl olajjal és 5 dkg fehér csokit 3 ek olajjal

Elkészítés

A 4 tojás fehérjét kevés sóval felverünk, kis adagokba hozzáadunk 12 dkg cukrot, a tojások sárgáját, 2 ek olvasztott vajat, 2 ek vizet 1/2 csomag sütőport, 2 ek kakaót és 10 dkg lisztet. Két piskótalapot sütünk.

Krém: 
A 2,5 dl tejszínt felverünk, hozzáadunk 5 ek sűrített tejet, 2 ek tejfölt 1 ek vanília aromát és 1 ek porzselatint, amit kevés vízben feloldunk, majd vízfürdőbe állítva addig kavargatunk,  amíg folyékony lesz.

A sütemény tetejére 10 dkg tej csokit olvasztunk 0,5 dl olajjal és 5 dkg fehér csokit 3 ek olajjal Először a tejcsokit öntjük a süteményre majd a fehér csokival vízszintesen csíkozzuk. A fehér csíkokra merőlegesen egy késsel csíkokat húzunk vigyázva, hogy a piskótalapot ne vágjuk át.

Gyorsan kell dolgozni, mert ha a csoki megkeményedik nem lesz szép a mintánk.