Hozzávalók

1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet egész fekete bors
1 darab sárgarépa
3 dl tejszín
1 darab kaliforniai paprika
1 doboz csemegekukorica (konzerv)
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

A kukoricát levével együtt, a hagymát, a fokhagymát, a répát és a paprikát a turmixgépbe tesszük és pürésítjük. A pépet egy nagy szűrőben leszűrjük, de a levét sem öntjük ki. A leszűrt zöldségpépet a lábosba öntjük és kis tűzön megfonnyasztjuk. Amikor összeesett egy kicsit, visszatöltjük rá a levet. Alaposan elkeverjük, majd erősítünk alatta a lángon és felforraljuk. Végül a lángot ismét lejjebb véve alatta, lassú rotyogásban tartjuk. Tejszínnel behabarjuk és petrezselymet keverünk bele.