Hozzávalók

1 csipet só
1 dl tejföl
1 darab burgonya (kockára vágva)
1 kh egész fekete bors
1 szál sárgarépa
1 darab citrom (leve és kevés reszelt citromhéj)
1 darab babérlevél
40 dkg lencse
2 kk pirospaprika
1 darab zellergumó
1 szál petrezselyemgyökér

Leírás

A lencsét felrakjuk sós, ételízesítős vízben főni. Kb. fél-egy órával a forrástól számítva, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a hasonló nagyságúra vágott zellergumót, a megtisztított fokhagymagerezdeket. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek és a lencse is puha, belerakjuk a burgonyát. Közben külön edényben, paprikából, lisztből és a zsiradékból rántást készítünk. Ha már a burgonya is megfőtt, akkor hozzáadjuk a rántást és a karikára vágott lecsókolbászt. Még egy gyors forralás és kész is van a levesünk.