Szép napot kívánok!  Felturbózott palacsintára vágyott a család. Hát nem tudtam nekik nemet mondani.  Nekünk nagyon tetszik ez a recept!

Hozzávalók:

A palacsintához
30 dkg liszt
2 db tojás
5 dl szódavíz
5 dl tej
1 csipet só
1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez
40 dkg túró
2 db tojás/sárgája/
4 ek porcukor 2 cs. vaníliás cukor
30 dkg lekvár/ dzsem
1 cs.csokoládé puding
4 e.k. cukor
5 dl tej

A tetejére
1 ,2 l tej
3 cs. vaníliás pudingpor
7 ek cukor
A díszítéshez
10 dkg szeder
2 dl.habtejszín
1 cs. habfixáló

Elkészítés

A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.

A csokoládé pudingot a leírás szerint megfőzzük. A túrót a porcukorral és a tojássárgájával és a vaníliás cukorral kikeverjük. Egy kapcsos tortaformát /26 cm-t/ kibéleljük sütőpapírral.
A palacsintákat megtöltjük pudinggal, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.

Az 1 l. tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára. A tejszínt felverjük a habfixálóval.

Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét szederrel és tejszínhabbal kidíszítjük.