Sárgaborsó leves

Hozzávalók

1 tk só
5 evőkanál étolaj
1 darab leveskocka (zöldséglevesnek felfőzve)
30 dkg vegyes zöldség
1,5 tk pirospaprika
1 csipet ételízesítő
30 dkg sárgaborsó

Leírás

A sárgaborsót, 2-3 órára beáztatjuk. A hagymát finomra vágjuk és a zöldségekkel együtt megpároljuk. Fűszerezzük, majd ha félig megpuhultak a zöldségek, félrehúzzuk az edényt és beleszórjuk a pirospaprikát. Ráöntjük a sárgaborsót és felöntjük zöldségleves alappal. Lángra rakjuk és felforraljuk. Addig főzzük lassú lángon, ameddig teljesen puha nem lesz az összes zöldség.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog