Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor
3 dl víz
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 darab citrom héja
1 csipet szegfűszeg
40 dkg szeder
3 evőkanál keményítő

Leírás

A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen túl magvas a leves. A gyümölcspépet a felforralt vízhez adom. Elkészítem a habarást: Az étkezési keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel. A forró levesből néhány kanállal a habaráshoz keverek, majd az egészet beleöntöm és éppen csak újraforrásig főzöm. Ekkor, ha szükséges, az íze korrigálható pici cukorral, vagy citromlével, ki hogy szereti és a szeder mennyire volt édes/savanyú. Jól be kell hűteni, úgy igazán hűsítő nyári leves.