Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Tejfeles spenót krémleves

Hozzávalók

1 csipet só
8 dl víz
1 doboz tejföl
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
30 dkg spenót
3 evőkanál átszitált liszt

Leírás

A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni. Kicsit pirítom az olajon, majd rászórom a lisztet. Felöntöm vízzel és gyorsan elkavarom, hogy ne legyen csomós. 10-13 percig főzőm, majd hozzáöntöm a tejfölt is. Kis lángon felforralom, majd kicsit hűlni hagyom. Kézi botmixer segítségével összeturmixolom. Pirítóssal, vagy pirított zsemlekockákkal tálalom, vagy pirított bacont, sült virslit vagdosok rá, de a tetejére még egy kiskanál tejfölt is tehetek, ki hogy szereti.

Nincsenek megjegyzések