Hozzávalók

5 evőkanál cukor
1 pohár tejföl
1 evőkanál citrom leve
1 darab citrom
1 csipet őrölt fahéj
1 dl vörösbor
1 csipet szegfűszeg
1 rúd vanília
1 tasak pudingpor
1 kg szilva

Leírás

A citromot megmossuk, majd 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla. A citrom levét kinyomjuk és átszűrjük. Félreteszünk a díszítéshez, 4 nagyobb szem szilvát, a többit megmossuk, kimagozzuk és felaprózzuk. Közepes méretű lábast felforrósítunk, beleszórjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve, világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és mérsékelt tűzön, puhára főzzük (4-5 perc). A pudingport elkeverjük 7,5 dl vízzel és a tejföllel. Botmixerrel péppé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket és mérsékelt tűzön felforraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a citromhéjat és a fűszereket kidobjuk a levesből.