Hozzávalók

1 csipet só
3 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
3 evőkanál étolaj
1 csésze egész fekete bors
1 szál sárgarépa
1 darab paprika
1 szál petrezselyemzöld
1 kanál pirospaprika
1 szál fehérrépa
80 dkg bab
1 szál zellerzöld
1 szál lestyán
2 evőkanál átszitált liszt

Leírás

Én a fejtett bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe, először belerakom az összevágott sárgarépát, zöldséget. Kicsit főzöm, majd beleteszem (5 literes fazékba főzve) a kifejtett 80 dkg babot, lestyán és zellerzöldet, 1 paradicsomot, 1 kisebb paprikát. Közben megcsinálom, a jó sok fokhagymával ( amit összevágva, sóval deszkán megtörök) és sok sok apróra megvágott petrezselyemzölddel, a viszonylag híg rántást. Ebbe, olajon megpirítok egy pici lisztet, rá mehet a fokhagyma, petrezselyem fele és 1 lapos evőkanál pirospaprika, majd hideg víz. Félreteszem, csak akkor öntöm a babhoz, ha már puha. De előtte, kiszedem a zellerzöldet, lestyánlevelet, paradicsomot és paprikát. Kiforralom és alaposan leturmixolom.