Hozzávalók

1 kk só
3 dl tej
20 dkg burgonya
1 kk egész fekete bors
3 dl tejszín
1 darab leveskocka
1 csipet szerecsendió
1 darab brokkoli

Leírás

Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú. Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli. Egy 2 literes fazékba vizet teszek kb. harmadig legyen. A krumplit feldarabolom és egy leveskockával együtt, megy a fazékba. Felforralom és 5-10 percig főzöm. Közben megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit. (A rózsákat és a leveleket levágom, a száráról lehúzom a külső szálkás részt és felaprítom.) Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, belerakom a brokkolit a fazékba. A víz éppen csak lepje el, ha nem lepi el, utánatöltök kevés forró vizet. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom és fedő alatt, lassú tűzön főzöm, 5-10 percig. Utána botmixerrel szétturmixolom. Ha túl sűrű lenne, kis forró vízzel még lehet hígítani. Megkóstolom és ha kell, megsózom. Tejszínnel és tejjel dúsítom.