Hozzávalók

1 kanál liszt
2 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
5 dkg sajt
1 evőkanál étolaj
1 szelet kenyér (vagy cipó)
1 fej hagyma
½ l húsleves (alaplé)

Leírás

A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk. Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük be a sütőbe - akkor viszont ebben is tálaljuk. A cipóbéllel a levest sűrítjük. Előkészítjük az alaplevet és felforraljuk. Egy másik edényben, olajon, kicsit megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük az alaplével és felforraljuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a leveshez. Ha van cipónk, akkor liszt helyett, annak belét tesszük a levesbe. Ha kell, ízesítjük még sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Az egészet turmixoljuk. Mély tányérban tálaljuk, a levesre szórjuk a sajtot. A kenyérkockát és a citromlevet külön tányéron tesszük az asztalra. Ha cipóban tálaljuk, akkor már nem kell hozzá kenyérkocka, az egész tányérostól fogyasztható.