Hozzávalók

1 l tej
6 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
15 dkg vaj
3 dl tejszín
15 dkg sárgaborsó

Leírás

A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat. Hozzáadunk 1-2 kanál lisztet és egyenletesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsból és szerecsendióból egy kávéskanálnyit adok hozzá. Ezután habverővel kavarva, adagoljuk hozzá a tejet, míg leves állagú nem lesz. Hozzáadjuk a sárgaborsópürét és ízlés szerint ízesítjük. Tálalhatjuk pirított, kockára vágott kenyérrel, snidlinggel és reszelt sajttal is.