Hozzávalók

2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 fej burgonya
1 csipet kömény
1 csipet majoranna
5 dkg zsír
2 pár virsli
1 fej kelkáposzta

Leírás

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd annyi vízben feltesszük főni amennyi majdnem ellepi. Amikor már rottyant egyet, akkor beletesszük a fűszereket. Szintén beletesszük a kockára vágott burgonyát. Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután beleteszünk egy kanálka pirospaprikát, majd ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe. Majd a tejfölt is belekeverjük, ha szükséges még ízesítjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, még egyszer megvárjuk hogy felrottyanjon és kész is.