Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
1 csipet kömény (őrölt)
3 darab leveskocka
1 mk majoranna
1 evőkanál pirospaprika
2 darab zöldpaprika
10 dkg szalonna
2 evőkanál tarhonya
40 dkg sertés lapocka (kockázva)

Leírás

A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját, folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztom és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve, üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evőkanál vizet. Hozzáadom a lapockát és félig puhára főzöm. Beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, majd néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bőven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát és a húsleves kockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedő alatt puhára főzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig főzöm még, amíg a tarhonya meg nem fő. Forrón tálalom.