Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Gyümölcsleves befőttesen

Hozzávalók

2 dl tej
10 dkg cukor
3 dkg tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 üveg meggybefőtt
1 tasak pudingpor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 üveg őszibarack

Leírás

Egy fazékba, kb. 1-1.5 l vízbe, odateszem főzni a meggyet, hozzáöntve a befőtt levét is, majd hozzáadom az őszibarackot is. Fűszerezem cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Mikor majdnem kész, öntök hozzá egy kis tejet, illetve tejszínnel, vagy vanília pudinggal besűrítem, egy kicsit krémes állagúra. Botmixerrel leturmixolom, majd átszűröm. Hidegen és melegen is fogyasztható. .

Nincsenek megjegyzések