Hozzávalók

1 csipet só
3 gerezd fokhagyma
2 szem burgonya
1 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors
1 pohár 20%-os tejföl
1 kk pirospaprika
1 bögre zöldbab (kicsire vágott)
1 marék répa
1 kk kapor
1 evőkanál átszitált liszt

Leírás

Egy fazékban, kevés olajjal és evőkanálnyi liszttel rántást készítünk. Ha már kezd barnulni a liszt, szórunk bele egy kis zúzott fokhagymát és felengedjük 2-3 l vízzel. Beletesszük a zöldségeket (a krumplit nem árt 15 perc késéssel). Amikor felforrt a víz, ízesítjük sóval és ételízesítővel, valamint 1 evőkanál kaporral. Ha a zöldségek megfőttek, beletesszük a tejfölös habarást, amit minimális liszttel készítünk, vagy csak simán a tejfölt öntjük bele. Még egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.